Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Nudli, párolt savanyúkáposztával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Főtt-sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Gabonafélék, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
50 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meghámozott burgonyát apró kockára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük és még forrón áttörjük. Ha kihűlt hozzáadjuk a lisztet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk. Összegyúrjuk, majd rudakká sodorjuk és ujjnyi darabokra vágva, bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a forró vaj-olaj keverékben pirosra sütjük. A felesleges zsiradékot leitatva tálaljuk.
Dús szaftú húsok, pecsenyék mellé illő köret.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)