Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mustáros borjú párizsi bundában

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
8 szelet borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
2.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A karajt gyengéden verjük ki, majd sóval és borssal hintsük meg és vékonyan kenjük meg mustárral. 15 deka lisztből, a tojásból és a tejből, kevés sóval, keverjünk palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát. A húst forgassuk meg a félretett lisztben és mártsuk meg a masszában. Középforró, bő olajban süssük aranybarnára.
Rizi-bizivel és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)