Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Medvehagyma leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Húsvét, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
20 dkg medvehagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A medvehagymát vágjuk vékony csíkokra és forgassuk át a felhevített vajon. Ha fonnyadni kezd a hagyma szórjuk rá a lisztet és öntsük fel húslével. Ízesítsük sóval, borssal és főzzük néhány percig. Húzzuk félre és adjuk hozzá állandó kevergetés mellett a tejszínt. Hagyjuk pihenni egy keveset és forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)