Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombakrémleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hideg téli napokra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
1 fej hagyma  39 1.2 0.1 8.3 1.3 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál finomliszt 345 13.5 1 70.4 0.2 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, esetleg csontlével, ha puhára főtt a gomba, botmixerrel összeturmixoljuk. Tálalás előtt tejszínnel elkevert tojássárgáját keverünk bele, de ezzel már ne forraljuk.
A levesbetéthez néhány szép szelet gombát, külön, pirítsunk meg, ezt helyezzük a leves tetejére, pöttyözzük meg a vajjal, amiben a gomba sült és tejszínnel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)