Gombakrémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Böjt, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Hideg téli napokra Hozzávalók 4 személyre:
Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk az összevágott gombát, megsózzuk, meghintjük egy kevés őrölt borssal és lepirítjuk. Ha a levét elfőtte, megszórjuk liszttel, egy kissé tovább pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, esetleg csontlével, ha puhára főtt a gomba, botmixerrel összeturmixoljuk. Tálalás előtt tejszínnel elkevert tojássárgáját keverünk bele, de ezzel már ne forraljuk. A levesbetéthez néhány szép szelet gombát, külön, pirítsunk meg, ezt helyezzük a leves tetejére, pöttyözzük meg a vajjal, amiben a gomba sült és tejszínnel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||