Mascarponetorta
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 12,5 dkg				
		mézespuszedli					 | 
					357 | 
					7.2 | 
					4.5 | 
					71.5 | 
					2 | 
					0 | 
				
				
						
					| 5 dkg				
		margarin					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 csomag				
		zselatin					 | 
					0 | 
					85 | 
					0.1 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 25 dkg				
		mascarpone					 | 
					450 | 
					7 | 
					45 | 
					2 | 
					0 | 
					100 | 
				
				
						
					| 25 dkg				
		félzsíros tehéntúró					 | 
					500 | 
					0.2 | 
					55 | 
					0.4 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		méz					 | 
					327 | 
					0.4 | 
					0 | 
					81 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 csomag				
		vaníliás cukor					 | 
					400 | 
					0 | 
					0 | 
					99.9 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2 kávéskanál				
		fahéj					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 2,5 dl				
		habtejszín					 | 
					284 | 
					15.5 | 
					23.7 | 
					1.9 | 
					0 | 
					77 | 
				
				
						
					| 3 evőkanál				
		kakaópor					 | 
					313 | 
					18.5 | 
					21.7 | 
					10.5 | 
					37.7 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			A mézes kekszet tegyük egy zacskóba és törjük finomra. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával. A morzsás keveréket igazgassuk el egy tortaformában és tegyük hűvös helyre. Ne nyomkodjuk le a morzsát, mert nagyon kemény lesz, éppen elég neki a krém súlya. A krémhez habverővel keverjük össze a túrót és a mascarponét. Addig keverjük amíg a túró szemcséi már nem érezhetőek. A tejszínt verjük kemény habbá és adjuk hozzá a hideg, de nem kocsonyás zselatint. Keverjük össze a krémmel, forgassuk bele a cukrot és a fahéjat. A krémet simítsuk el a tortalapon és tegyük hideg helyre egy éjszakára. Másnap vegyük le a tortakarikát és díszítsük tejszínhabbal, szórjuk meg kakaóval. Jól mutat rajta néhány összetört habcsók is.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)