Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mascarponekrémes gyümölcstál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Édes, Gyümölcsök, Tejtermékek, Főzés nélkül, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg áfonya ? ? ? ? ? ?
15 dkg fekete ribizli 49 0.9 0.2 9.5 6.8 0
20 dkg faeper 39 0.4 1 11 0.7 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
5 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
10 db babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 evőkanál narancslikőr ? ? ? 31 0 0
1 ág citromfű 0 0 0 0 0 0
20 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
25 dkg mascarpone 450 7 45 2 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyümölcsöket szűrőben mossuk meg és csepegtessük le. Keverjük ki a citromlevet a porcukorral és óvatosan keverjük össze a gyümölcsökkel úgy, hogy ne törődjenek. A babapiskótát törjük apró darabokra egy sodrófával. Keverjük habosra a mascarponét, a narancslikőrt, a cukrot és a tejet. Tálalás előtt tegyünk a morzsaágyra a gyümölcsökből és a mascarponekrémből halmozzunk kis kupacokat a gyümölcsök mellé. Díszítsük citromfűvel, tejszínhabrózsával és azonnal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)