Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Grillázsparfé

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tojásfehérje 14 3 0.1 0.2 0 0
5 adag dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kávéskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
15 dkg cukrot egy teáskanál vízzel serpenyőbe teszünk és megkaramellizáljuk. Egy-egy teáskanálnyit a felfújt vagy parféformák aljára csurgatunk és hagyjuk kihűlni. A többi karamellbe belekeverjük a durvára vágott diót, majd olajozott lapra öntve, ezt is hűlni hagyjuk. A kihűlt grillázst durvára daráljuk. A tejszínhabot habbá verjük. A tojáshabot csipet sóval és a félretett cukorral, szintén kemény habbá verjük. A kétféle habot és a grillázst óvatosan összeforgatjuk, majd a formákba szedjük. Teljes dermedésig, tegyük a mélyhűtőbe (több óra). Tálalás előtt a formát forró vízbe mártva a parfé könnyedén kiborítható.
Tálalás előtt tejkaramella kockákkal, tejszínhabrózsával, esetleg egy bon-bonnal díszítsük fel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)