Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Marcipánnal töltött barack

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Mesterszakács
Helye a tartalomjegyzékben:  Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Advent, Karácsony, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Gyümölcsök, Adventi receptverseny
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg marcipánmassza ? ? ? ? ? ?
1/2 dl barackpálinka 0 ? ? ? ? ?
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
40 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
20 dkg tortabevonó étcsokoládé 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marcipánt a reszelt csokoládéval és a pálinkával összegyúrjuk, majd akkor gömbökké formáljuk, hogy két kissé kilapított barack közé tehessük. Fogpiszkálóval összetűzzük és megmártjuk az előírás szerint felmelegített bevonómasszában. Kihűlés után mignonpapírba tesszük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)