Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Koktélrákos rizottó

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
A ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1.2 liter halalaplé ? ? ? ? ? ?
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg carnaroli (rizottórizs) 0 ? ? ? ? ?
30 dkg koktélrák ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A koktélrákot, felengedve, lecsöpögtetjük. A bort és a halalaplevet felmelegítjük. Az olajban, pár perc alatt, üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Beleszórjuk a rizst és a kis darabokra szelt fokhagymát és ha a rizs is színt váltott, felöntjük a borral. Kevergetve hagyjuk, hogy a folyadék elillanjon, ne keverjük állandóan, mint a motolla, hanem percenként kétszer keverjük át. Ekkor kezdjük el hozzáadni az alaplevet, merőkanalanként adagoljuk, amikor a keverésnél meglátjuk az edény alját, jöhet a következő adag. Az utolsó merőkanál előtt beletesszük, a gőz fölött felmelegített rákot. Végül hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a parmezán felét. Két percet, a lángot kikapcsolva várjunk, amíg a sajt elolvad, majd azonnal tálaljuk, a petrezselyemzölddel és a megmaradt parmezánnal megszórva.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)