Koktélrákos rizottó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek, Hidegvérűek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A koktélrákot, felengedve, lecsöpögtetjük. A bort és a halalaplevet felmelegítjük. Az olajban, pár perc alatt, üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Beleszórjuk a rizst és a kis darabokra szelt fokhagymát és ha a rizs is színt váltott, felöntjük a borral. Kevergetve hagyjuk, hogy a folyadék elillanjon, ne keverjük állandóan, mint a motolla, hanem percenként kétszer keverjük át. Ekkor kezdjük el hozzáadni az alaplevet, merőkanalanként adagoljuk, amikor a keverésnél meglátjuk az edény alját, jöhet a következő adag. Az utolsó merőkanál előtt beletesszük, a gőz fölött felmelegített rákot. Végül hozzáadjuk a vajat, a tejszínt és a parmezán felét. Két percet, a lángot kikapcsolva várjunk, amíg a sajt elolvad, majd azonnal tálaljuk, a petrezselyemzölddel és a megmaradt parmezánnal megszórva. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||