| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 40 dkg rétesliszt | 349 | 9.4 | 1 | 73.4 | 7.2 | 0 |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 dkg élesztő | 78 | 16.7 | 1.2 | 0 | 0.2 | 0 |
| 2 dkg vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 |
| 2 dl tej (2.8%) | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 | 10 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet hozzáadva lágy galuskatésztává keverjük. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és ismét kelni hagyjuk.