Kelt knédli (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben felfuttatjuk. Ezt követően, a maradék tejjel, a liszttel, a tojással és a sóval, esetleg kevés langyos vizet hozzáadva lágy galuskatésztává keverjük. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük, majd lisztezett deszkán átgyúrjuk és ismét kelni hagyjuk. Ezt követően egy konyharuhát kivajazunk, majd a tésztát kitesszük a konyharuhára, alkar vastagságú rúddá formázzuk és becsavarjuk a kendőbe. A konyharuha két végét szorosan elkötjük, és forrásban lévő sós vízben, egyszer megfordítva 20 percig főzzük. Ha elkészült, kibontjuk és fogyasztás előtt, cérnával szeleteljük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||