Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
			
			
				
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
			Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal				
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 80 dkg				
		tonhal					 | 
					227 | 
					21.5 | 
					15.5 | 
					0 | 
					0 | 
					70 | 
				
				
						
					| 1 evőkanál				
		provance-i fűszerkeverék					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		konyhasó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					|  ízlés szerint				
		bors					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					2 db				
		citrom  					 | 
					31 | 
					0.4 | 
					0.6 | 
					2.3 | 
					5.3 | 
					0 | 
				
				
						
					| 4 evőkanál				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
Provanszi fekete vaj (tapenade)				
				
				| alapanyag | 
				kalória (kcal) | 
				fehérje (g) | 
				zsír (g) | 
				szénhidrát (g) | 
				rost (g) | 
				koleszterin (mg) | 
				
								
					| 1 teáskanál				
		dijoni mustár					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 3 db				
		szardella					 | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
					? | 
				
				
						
					| 1 dl				
		olívaolaj					 | 
					901 | 
					0 | 
					99.6 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 üveg				
		kapribogyó					 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
					0 | 
				
				
						
					| 1 üveg				
		olívabogyó					 | 
					138 | 
					1.4 | 
					13.9 | 
					1.8 | 
					2.4 | 
					0 | 
				
				
		|  
				az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
				 | 
		 
		
		
						
			
Grillezett tonhal provanszi fekete vajjal
8 evőkanál tapenade-ot elkeverünk a fűszerkeverékkel és tálalásig behűtjük. A tonhalat vastag szeletekre vágjuk, borsozzuk, az egyik citrom levével megcsepegtetve, 20 percre félretesszük. olívaolajjal megkenve, közepes magasságra helyezett grillrácson, mindkét oldalát megsütjük. A külseje legyen barna, de a közepe rózsaszínű. a halszeleteket sütés után sózzuk, majd a tetejükön elosztjuk a tapenad-ot.
Citromgerezdekkel és párolt rizzsel tálaljuk.
Provanszi fekete vaj (tapenade)
A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. Pirítósra kenve, mártogatósnak adhatjuk vagy húsokat tölthetünk vele.
Olívaolajjal leöntve, hűtőben két hétig is eláll, ha megmarad.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)