Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gesztenyével töltött libacomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db libacomb 198 18.5 13.6 0.3 0 84
15 dkg libamell 198 18.5 13.6 0.3 0 84
1 kg gesztenye 167 4.8 1.5 32.6 7.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 liter tej (3,6 %) 273 26 27 0.5 0 92
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gesztenyét megmossuk, a héját bevagdossuk, sütőben elősütjük, majd tejben megfőzzük. Miután leszűrtük,
megtisztítjuk, és ledaráljuk. A gesztenyét a darált libamellel, tojással jól összedolgozzuk, közben sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A libacombok bőrét a kezünkkel fellazítjuk, és a tölteléket a bőr alá töltjük. A combokat tepsibe rakjuk, kevés húsalaplét öntünk alá, alufóliával befedjük és sütőben pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a combokat.
Vajon párolt vegyes zöldségekkel és sült almával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)