| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 evőkanál citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál fokhagyma granulátum | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál provance-i fűszerkeverék | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 kávéskanál rozmaring | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 teáskanál chili pehely | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| igény szerint olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 20 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tojások alját megszúrjuk, majd a sóval és citromlével ízesített vízben 5 percig forraljuk. Még öt percig a forró vízben pihentetjük, végül hideg vízzel átöblítjük és fedő alatt, víz nélkül hagyjuk langyosra hűlni. Ekkor meghámozzuk. Egy órát füstöljük. Nagyobb befőttes üvegbe tesszük, rászórjuk a fűszereket és az olajjal felöntjük. 3 napig hagyjuk érni, majd tálaljuk. Az olaj alatt két hétig is eláll, ha marad.