Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Fogasfilé tepsis burgonyával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
1 kg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A süllőfiléket sózom, borsozom és citromlével megcsepegtetem, amíg a burgonya készül állni hagyom.
A burgonyát hájában megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Vastagon kivajazott tepsibe terítem, rétegenként sózva, borsozva. A tetejére vajat darabolok és 175 fokra előmelegített sütőben sütöm fél órát, amíg szép színt kap a teteje. Ekkor a tetejére fektetem a halfiléket, melyeket meglocsolok olvasztott vajjal és 8 percre visszateszem, a közben 200 fokra hevített sütőbe.
Citromgerezdekkel díszítve tálalom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)