Fogasfilé tepsis burgonyával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A süllőfiléket sózom, borsozom és citromlével megcsepegtetem, amíg a burgonya készül állni hagyom. A burgonyát hájában megfőzöm, majd meghámozom és felkarikázom. Vastagon kivajazott tepsibe terítem, rétegenként sózva, borsozva. A tetejére vajat darabolok és 175 fokra előmelegített sütőben sütöm fél órát, amíg szép színt kap a teteje. Ekkor a tetejére fektetem a halfiléket, melyeket meglocsolok olvasztott vajjal és 8 percre visszateszem, a közben 200 fokra hevített sütőbe. Citromgerezdekkel díszítve tálalom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||