Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Édes-csípős királyrák

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Csípős, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 dl whisky 248 0 0 0.1 0 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
24 db királyrák 56 11 0.6 1 0 200
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lime héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A barnacukrot, a whiskyt és a lime levét gyorsforralóban sziruposra főzzük. Belekeverjük a lime héját és az apróra vágott chilit. Összeforgatjuk a rákkal és olajjal kikent tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben, 6 percig sütjük.
Friss bagettel és salátával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)