Édes-csípős királyrák (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Karácsony, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Csípős, Meleg, Gyümölcsök, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 dl whisky 248 0 0 0.1 0 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
24 db királyrák 56 11 0.6 1 0 200
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lime héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk. A barnacukrot, a whiskyt és a lime levét gyorsforralóban sziruposra főzzük. Belekeverjük a lime héját és az apróra vágott chilit. Összeforgatjuk a rákkal és olajjal kikent tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben, 6 percig sütjük.
Friss bagettel és salátával tálaljuk.