Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Currys pulykatokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg pulykamell 106 24.1 9.5 1 0 60
1 doboz bébikukorica konzerv 0 ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint magozzuk ki, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és ha szükséges, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Ha megpuhult, belekeverjük a kockára vágott ananászt, az ujjnyi darabokra szelt kukoricát és ráöntve a tejszínt összeforraljuk.
Párolt rizst kínáljunk mellé.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)