Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csípős, mustáros tokány

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
8 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál erőspaprika-krém ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajon átpároljuk a félfőre vágott hagymát, majd hozzá adjuk, az apró kockára metélt, fokhagymát. Két perc után belekeverjük, a ceruzányi csíkokra vágott, húst. Nagy lángon fehéredésig sütjük, ekkor sózzuk, borsozzuk, lefedjük és takarékon, ha szükséges, kevés vizet hozzáadva, puhára pároljuk. Végül belekeverjük az erőspaprika krémet, a mustárt és a tejszínt. Addig forraljuk, amíg a tejszín kissé besűrűsödik.
Párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)