Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Reggeli, Hétköznapi vacsora, Előételek, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
1 db csirkemell  110 24.7 1 0.5 0 60
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát nyújtsuk késfok vastagságúra és terítsük tepsibe. A felforrósított olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kis kockára vágott csirkemellet. Süssük fehéredésig, közben ízesítsük a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük bele az uborkagyalun lereszelt cukkínit és két perc pirítás után, a lángot kikapcsolva a tejfölt. Simítsuk a tésztára, rakosgassuk a tetejére az aszalt paradicsomot. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, majd tíz perc múlva hintsük meg a parmezánnal és még tíz percig süssük.
Melegen vagy hidegen, kockára vágva tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)