Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Reggeli, Hétköznapi vacsora, Előételek, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát nyújtsuk késfok vastagságúra és terítsük tepsibe. A felforrósított olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kis kockára vágott csirkemellet. Süssük fehéredésig, közben ízesítsük a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük bele az uborkagyalun lereszelt cukkínit és két perc pirítás után, a lángot kikapcsolva a tejfölt. Simítsuk a tésztára, rakosgassuk a tetejére az aszalt paradicsomot. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, majd tíz perc múlva hintsük meg a parmezánnal és még tíz percig süssük. Melegen vagy hidegen, kockára vágva tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||