Csirkés-cukkinis-aszalt paradicsomos lepény (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Reggeli, Hétköznapi vacsora, Előételek, Sörözés, borozás, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag mélyhűtött levelestészta ? ? ? ? ? ?
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 maréknyi aszalt paradicsom ? ? ? ? ? ?
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát nyújtsuk késfok vastagságúra és terítsük tepsibe. A felforrósított olajon pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a kis kockára vágott csirkemellet. Süssük fehéredésig, közben ízesítsük a zúzott fokhagymával, a zöldfűszerekkel, sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük bele az uborkagyalun lereszelt cukkínit és két perc pirítás után, a lángot kikapcsolva a tejfölt. Simítsuk a tésztára, rakosgassuk a tetejére az aszalt paradicsomot. Tegyük 220 fokra előmelegített sütőbe, majd tíz perc múlva hintsük meg a parmezánnal és még tíz percig süssük.
Melegen vagy hidegen, kockára vágva tálaljuk.