Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Cézár saláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej római saláta 0 ? ? ? ? ?
4 szelet kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
1.5 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
4 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 kiskanál mustár por 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, mielőtt megbarnulna vegyük ki. A kenyeret pirítsuk aranybarnára a fokhagymás olajban. A tojásokat egy percre tegyük forrásban lévő vízbe, óvatosan üssük tálkába, az egyiknek csak a sárgáját használjuk fel, tegyük keverőedénybe, adjuk hozzá a szardellafiléket, a citrom kicsavart levét és a fűszereket és botmixerrel zúzzuk homogénre, az olívaolajat villával keverjük hozzá, semmiképpen se majonézt készítsünk. A parmezán harmadát forgácsoljuk le zöldséghámozóval, a többit reszeljük le. A salátát, a pirított kenyérkockákat keverjük el a reszelt sajttal és forgassuk össze az öntettel. A sajtforgácsokat a tetejére szórva tálaljuk.
Mindig frissen készítsük, mert veszít az élvezeti értékéből.
Süthetünk mellé csirkét vagy lazacot, de lehetőleg ne keverjük bele a salátába.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)