Cézár saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A salátát megmossuk és leszárítjuk, majd darabokra tépkedjük. A kenyér héját vékonyan vágjuk le és a belét vágjuk kockára. Két gerezd fokhagymát roppantsunk meg, majd két evőkanál hideg olívaolajban dobjuk és megfuttatjuk, mielőtt megbarnulna vegyük ki. A kenyeret pirítsuk aranybarnára a fokhagymás olajban. A tojásokat egy percre tegyük forrásban lévő vízbe, óvatosan üssük tálkába, az egyiknek csak a sárgáját használjuk fel, tegyük keverőedénybe, adjuk hozzá a szardellafiléket, a citrom kicsavart levét és a fűszereket és botmixerrel zúzzuk homogénre, az olívaolajat villával keverjük hozzá, semmiképpen se majonézt készítsünk. A parmezán harmadát forgácsoljuk le zöldséghámozóval, a többit reszeljük le. A salátát, a pirított kenyérkockákat keverjük el a reszelt sajttal és forgassuk össze az öntettel. A sajtforgácsokat a tetejére szórva tálaljuk. Mindig frissen készítsük, mert veszít az élvezeti értékéből. Süthetünk mellé csirkét vagy lazacot, de lehetőleg ne keverjük bele a salátába. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||