Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Almás rukkolasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tálalás előtt készítsük el a hozzávalókat. A lilahagymát és a kicsumázott zöldalmát apró kockára vágjuk. A koktélparadicsomot hasonlóan, mérettől függően, félbe vagy négybe. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval és borssal ízesítve keverjünk mártást. Tálalás előtt a saláta többi hozzávalójával együtt forgassuk, óvatosan, össze.
Előételnek vagy grill ételek mellé, kisérősalátának adhatjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)