Almás rukkolasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tálalás előtt készítsük el a hozzávalókat. A lilahagymát és a kicsumázott zöldalmát apró kockára vágjuk. A koktélparadicsomot hasonlóan, mérettől függően, félbe vagy négybe. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval és borssal ízesítve keverjünk mártást. Tálalás előtt a saláta többi hozzávalójával együtt forgassuk, óvatosan, össze.
Előételnek vagy grill ételek mellé, kisérősalátának adhatjuk.