Flekken Árpád módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Hozzávalók 4 személyre: Flekken Árpád módra
Árpád mártás
Flekken Árpád módra A kicsontozott, ujjnyi vastagra szelt tarját gyengéden kiklopfoljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát vékony karikára vágjuk. A paradicsompürét és a mustárt elkeverjük a borral. A tarjaszeleteket meghintjük borssal, megkenjük a boros masszával és porcelántálba rétegezzük, a hagyma és fokhagymakarikákkal, rétegenként leöntjük olajjal. Egy napra, de legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Elkészítés előtt letörölgetjük a húsdarabokat és grillrácson oldalanként 4 perc alatt megsütjük. A húsát mindenki megcsepegteti mártással. Kovászos uborkát és friss, puha kenyeret adjunk hozzá. Árpád mártás A fűszerpaprikát, melyből legalább egy evőkanálnyi csípős legyen és a borsot a borral keverjük simára, gondosan dolgozzuk el a csomócskákat. Palacsintatészta sűrűségű mártást kell kapnunk, végül sózzuk és belekeverjük a pálinkát. Hidegen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||