Mogyorós csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Wok Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, megborsozzuk és beleforgatjuk a szójaszószba, majd fél órát állni hagyjuk. A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát a zöld szárával együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős paprikát felkarikázzuk. Amennyiben nem szeretjük a nagyon erőset, az ereit részben eltávolítjuk. Az olajat felét felhevítjük, beletesszük a felszelt fokhagymát, 1 percig pirítjuk rádobjuk a húst. Erős tűzön kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük a wokból és azt kitörölve, az olaj másik felét felhevítve, beletesszük a zöldpaprikát és az újhagymát, ha megpirult, visszatesszük a húst és ráöntünk 1 dl, a keményítővel elkevert vizet. Ha összeforrt belekeverjük a mogyorót. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz és a mogyoró is sós. Párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||