Mogyorós csirke (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Wok

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 csomag újhagyma ? ? ? ? ? ?
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
50 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
10 dkg pörkölt, sós mogyoró 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellfilét vékony csíkokra vágjuk, megborsozzuk és beleforgatjuk a szójaszószba, majd fél órát állni hagyjuk.
A fokhagymát vékony szeletekre, az újhagymát a zöld szárával együtt, 1 cm-es darabokra vágjuk, a hegyes erős paprikát felkarikázzuk. Amennyiben nem szeretjük a nagyon erőset, az ereit részben eltávolítjuk.
Az olajat felét felhevítjük, beletesszük a felszelt fokhagymát, 1 percig pirítjuk rádobjuk a húst.
Erős tűzön kb. 5 percig sütjük, majd kivesszük a wokból és azt kitörölve, az olaj másik felét felhevítve, beletesszük a zöldpaprikát és az újhagymát, ha megpirult, visszatesszük a húst és ráöntünk 1 dl, a keményítővel elkevert vizet. Ha összeforrt belekeverjük a mogyorót. Óvatosan sózzuk, mert a szójaszósz és a mogyoró is sós.
Párolt rizzsel tálaljuk.