Tojásos lecsó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
50 dkg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 kg paprika 20 1.2 0.3 3 0.9 0
30 dkg vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk és felkockázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy darabokra vágjuk vágjuk.
Az olajat felhevítjük. A hagymát rádobjuk és halványra pirítjuk, ha megfonnyadt, a paprikát is. Ha a paprika összeesett, rászórjuk a fűszerpaprikát, beletesszük a kockázott paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük, majd összepároljuk. Végül a felvert tojásokat ráöntjük és addig hagyjuk a tűzön, amíg megkocsonyásodik.
Friss, puha kenyérrel az igazi.