Rasszolnyik többféle hússal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A húsokat, a kolbász kivételével, a borssal, a babérlevéllel és a hagymával, 3 liter vízzel főzzük, csendes tűzön, két órát. A levet szűrjük le, majd a húsokat csontozzuk ki és vágjuk apró darabokra. A vajon pároljuk át a felszeletelt kolbászt és a vékony csíkokra vágott uborkát, keverjük hozzá a paradicsompürét, majd pirítsuk le. Végül öntsük fel a levessel, keverjük bele a húsokat, majd a kisebb darabokra vágott olívát és a kaprit. Forraljuk össze, tálalás előtt ízesítsük tejföllel és karikára vágott citrommal. Igazi téli leves, de másnapra sem utolsó. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||