Pácolt báránylapocka nyárson (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Grillsütő, Nyárs , Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Pácoljuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és provence-i fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csepegtessük le és tűzzük nyársra a megtisztított és hasonló nagyságú kockára vágott hagymával. Csepegtessük meg olajjal, tegyük a grillrácsra. Forgatva, az olajjal időnként megkenve, süssük pirosra, de vigyázzunk ne szárítsuk ki. Grillezett zöldségekkel vagy salátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||