Pácolt báránylapocka nyárson (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 200 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Sült, Grillsütő, Nyárs , Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
60 dkg báránylapocka 194 19.7 12.7 0.3 0 70
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kicsontozott húst vágjuk 2 cm-es kockákra. Pácoljuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és provence-i
fűszerkeverékkel ízesített tejben 3 órán át. Csepegtessük le és tűzzük nyársra a megtisztított és hasonló nagyságú kockára vágott hagymával. Csepegtessük meg olajjal, tegyük a grillrácsra. Forgatva, az olajjal időnként megkenve, süssük pirosra, de vigyázzunk ne szárítsuk ki.
Grillezett zöldségekkel vagy salátával tálaljuk.