Kukoricás rizses hús (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jocó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott hagymát a forró olajon megpirítjuk, majd rászórjuk a kis kockára vágott húst. Kevergetve enyhe barnulásig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ha szükséges a levét kevés vízzel pótolhatjuk, de a végére sűrű szaftja maradjon. Közben a rizst előírás szerint megfőzzük, de használhatunk maradék főtt rizst is. A húshoz keverjük a curryport és a tejszínt. Használhatunk kókusztejet is. Végül pecsenyevillával hozzáforgatjuk a rizst és a lecsepegtetett kukoricát. Fedő alatt hagyjuk állni öt percig, így a rizs felszívja a szaftot. Nyomkodjuk kuglófformába és tálra borítva tálaljuk. Díszítsük korianderlevélkékkel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||