Kekszes tortaalap (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Farsang, Húsvét, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg háztartási keksz 414 9.8 6.8 78 3.3 0
3 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
igény szerint tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A darált kekszet, ha lehet, omlós kekszet használjunk, összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, majd ráöntjük az olvasztott, de nem meleg vajat. Elkeverjük és annyi tejet adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. A masszát a kibélelt tortaforma aljába nyomkodjuk.