Kókuszos-tejberizses rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Hétvégi ebéd, Buli, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Édes, Tésztafélék, Gabonafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott rizs tegyük vastag falú lábosba, dobjuk rá a sót és öntsük le annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tegyük közepes lángra és főzzük, addig, amíg a víz nagy részét felszívja. Közben egy másik edényben forraljuk össze a tejet, a kókusztejet és a kétféle cukrot, majd öntsük a rizsre. Öt percig kevergetve főzzük, majd a lángot eloltva, kendőt terítve a fedő alá, hagyjuk negyed órát pihenni. Ekkor keverjük bele a mazsolát és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy réteslapot terítsünk ki egy konyharuhára, csepegtessük meg olajjal, majd egy második lappal fedjük be. Terítsük rá a töltelék felét, majd a két szélét behajtva tekerjük fel. Ezt ismételjük meg a másik csomaggal is. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét is megkenjük olajjal és 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosan vágjuk szeletekre, ha szeretjük, hintsük meg porcukorral. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||