Párolt hajdina (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Párolt, Meleg, Gabonafélék, Sós, Főétel mellé, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A hajdinát kevergetve pirítsuk közepes lángon serpenyőben, (nem kell megijedni a pörkölt illattól és attól sem, hogy kissé pattog - ez a kis pattogás a cél). Sózzuk, öntsük rá az olajat, keverjük el, és további 1 percig pirítsuk. Öntsük fel a hajdina térfogatának kétszeresének megfelelő mennyiségű vízzel, nagy lángon forraljuk fel, majd kis lángon még 20-25 percig főzzük, míg meg nem puhul, de a szemek még nem nyílnak szét. Rizs helyett tökéletes köret. |