Pulykamell tejfölös hagymamártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis lángon, fedő alatt 15-húsz perc alatt. Visszatesszük a húszeleteket, hozzáöntjük a bort, beledobjuk a babért és a kakukkfüvet. Ha a hús megpuhult keverjük bele a tejföl és forraljuk össze. Bulgurral kínáljuk | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||