Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Édes, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Gombafélék, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva
Csípős, mazsolás gersli
![]() Gombás-almás csirkecomb, ciderben párolva A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban hirtelen megpirítjuk. Kivesszük és félretesszük. A megmaradt olajban, megpároljuk, a félfőre vágott hagymát, majd rádobva a felszeletelt gombát, közben sózva, borsozva és hozzáadva a kakukkfüvet, zsírjára sütjük. Felöntjük az almaborral, beletesszük az elősütött csirkecombokat és a babért. Lefedjük, majd kis lángon, majdnem puhára pároljuk. Végül, hozzáadjuk a kicsumázott és felkockázott almát. Az alma maradjon kicsit roppanós. Csípős, mazsolás gerslivel tálaljuk. Csípős, mazsolás gersli Az olajat felhevítjük és átpirítjuk benne a gerslit. Felöntjük két csésze vízzel, megsózzuk, majd hozzáadjuk a chilipelyhet és a citromhéjat. 25 percig főzzük, kis lángon, fedő alatt, majd a mazsolát a tetejére dobva, még tíz percig hagyjuk lefedve párolódni. El lehet a lángot oltani, ha, vastag falú edényben főztük, tegyünk a fedő alá konyharuhát. Pecsenyevillával összeforgatjuk, majd tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||