Buggyantott tojás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
Más néven bevert tojás. Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a sárgájára hajtjuk. 3 perc után langyos vízbe kivesszük és a tálalásig ebben tartjuk. A lelógó, rojtos részeket felhasználás előtt eltávolítjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||