Barackba töltött túrókrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Szilvi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz őszibarackbefőtt 88 0.5 0.1 21.2 0 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és tálra tesszük. A mag helyére púpozzuk a túrókrémet, majd beleállítjuk a levágott szelet barackot.
Jól behűtve adjuk asztalra, tálalás előtt szórjuk meg durvára vágott, pirított mogyoróval.