Bajai halászlé Banya módjára (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Szabadban, Böjt, Buli, Karácsony, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Halak, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A halakat megtisztítjuk, kifilézzük és feldaraboljuk, a pontyot beirdaljuk. A haldarabokat főzés előtt legalább három órával besózzuk és állni hagyjuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, megfelelő méretű edénybe tesszük, rárakjuk a haldarabokat és a csukafejet, ráöntünk másfél liter vizet és nagylángon felforraljuk. Amikor már forr, ráhintjük a pirospaprikát és lobogva forraljuk 35 percet. A levet külön kifőzött gyufatésztára merjük, a haldarabokat utána fogyasztjuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||