Hirtelen sült hekkfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, egy órát pácoljuk, majd csöpögtessük le. A filék mindkét oldalát mártsuk a zsemlemorzsába és forró olajon süssük pirosra. A rizssalátával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||