Hirtelen sült hekkfilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Karácsony, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg hekk 89 20.2 0.9 0 0 40
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hekkből a szálkákat távolítsuk el. A citrom héját reszeljük le és keverjük össze a zsemlemorzsával. A levét csavarjuk ki, reszeljük bele a fokhagymát, majd a sózott borsozott hekkfiléket forgassuk bele. Néhányszor átmozgatva, egy órát pácoljuk, majd csöpögtessük le. A filék mindkét oldalát mártsuk a zsemlemorzsába és forró olajon süssük pirosra.
A rizssalátával tálaljuk.