Rostélyos zöldborsmártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az érlelt rostélyost 8 szeletre vágjuk és elkészítés előtt két órával a konyakba pácoljuk. Sütés előtt mindkét oldalát vékonyan megkenjük mustárral és megszórjuk borssal. Majd vastag falú serpenyőben, a felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük, kb. 6 perc alatt. Sütés közben sózzuk. Az edényből kivéve melegen tartjuk. A megmaradt olajban rövid ideig pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a zöld borsot, kicsit ezzel is tovább pirítjuk, felöntjük tejszínnel; beletesszük a petrezselymet és sűrűre beforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt is. A húst a mártással leöntve előmelegített tányéron szervírozunk. Köretként párolt zöldséget és szélesmetéltet adhatunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||