Paradicsomos zöldbab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
1 kg paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, majd feldarabolva, sós vízzel leforrázzuk. Letakarva állni hagyjuk, amíg a víz kihűl. A vízből a babot szűrőkanállal kiszedjük, üvegekbe rakjuk és paradicsompasszírozón áttört, felforralt paradicsomlét öntünk rá. Az üvegeket lezárjuk és nedvesdunsztban fél órát gőzöljük.