Dalmát halleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főtt, Sós, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A lehetőleg vegyes tengeri halat megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A rizst sós vízben megfőzzük. Fazékban vizet forralunk és beledobjuk a félbevágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük az olajat és a fél citrom levét, megsózzuk és beledobjuk a haldarabokat. Ha puhára főtt, kivesszük és az esetleges szálkákat eltávolítjuk. A levet leszűrjük, majd forrón tálaljuk, betétként a szálkamentes halhúst és a rizst adjuk. Tálaláskor megszórjuk metélt petrezselyemzölddel és citromgerezdet kínálunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||