Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges-csirkés tál

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Kemence, Sós, Meleg, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Csőben sült, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál szerecsendió-virág ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1.5 kg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, majd egy dl tejfölt kenjünk el a zöldségágyon. Helyezzük rá a feldarabolt csirke felét. Terítsünk rá egy következő réteg zöldséget és locsoljuk meg kevés olvasztott vajjal és tejföllel, majd rakosgassuk rá a többi fűszerezett csirkehúst. Borítsuk be a maradék zöldséggel, hintsük rá a zöldfűszereket és öntözzük meg a maradék tejföllel. A tálat fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe. Közepes lángon addig süssük, míg a hús megpuhul. Ekkor vegyük le a fedőt és a tetejét süssük pirosra.
Külön tálban kínáljunk mellé tejfölt.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)