Zöldséges-csirkés tál (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Kemence, Sós, Meleg, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Csőben sült, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál szerecsendió-virág ? ? ? ? ? ?
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1.5 kg vegyes zöldség ? ? ? ? ? ?
1 db csirke 132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint
szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, majd egy dl tejfölt kenjünk el a zöldségágyon. Helyezzük rá a feldarabolt csirke felét. Terítsünk rá egy következő réteg zöldséget és locsoljuk meg kevés olvasztott vajjal és tejföllel, majd rakosgassuk rá a többi fűszerezett csirkehúst. Borítsuk be a maradék zöldséggel, hintsük rá a zöldfűszereket és öntözzük meg a maradék tejföllel. A tálat fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe. Közepes lángon addig süssük, míg a hús megpuhul. Ekkor vegyük le a fedőt és a tetejét süssük pirosra.
Külön tálban kínáljunk mellé tejfölt.