Zöldséges-csirkés tál (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Rakott, Kemence, Sós, Meleg, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Csőben sült, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Egy nagy jénai tálat kenjünk ki vajjal . A csirkét daraboljuk fel és fűszerezzük sóval, borssal, valamint szerecsendió-virággal. A megtisztított és feldarabolt zsenge zöldség harmadát terítsük a tálba, ízlés szerint sózzuk meg, majd egy dl tejfölt kenjünk el a zöldségágyon. Helyezzük rá a feldarabolt csirke felét. Terítsünk rá egy következő réteg zöldséget és locsoljuk meg kevés olvasztott vajjal és tejföllel, majd rakosgassuk rá a többi fűszerezett csirkehúst. Borítsuk be a maradék zöldséggel, hintsük rá a zöldfűszereket és öntözzük meg a maradék tejföllel. A tálat fedjük le és tegyük előmelegített sütőbe. Közepes lángon addig süssük, míg a hús megpuhul. Ekkor vegyük le a fedőt és a tetejét süssük pirosra. Külön tálban kínáljunk mellé tejfölt. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||