Zöldborsos marharagu
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1/2 dl
ánizspálinka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
| 2 evőkanál
zöldbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 doboz
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
4 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
2 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
| 60 dkg
marhacomb |
231 |
19 |
18 |
0.6 |
0 |
70 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 4 evőkanál
napraforgó olaj |
902 |
0 |
99.8 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A felhevített olajba öntjük a paradicsompürét és addig kevergetjük, amíg barnulni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a félfőre szelt hagymát, a kis darabokra vágott húst és fehéredésig sütjük. Ekkor kis lángon, fedő alatt pároljuk tovább, időnként kevés húsalaplét öntsünk alá, de mindig rövid leve legyen. Félfövésben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal és pároljuk készre. A hőfokot emelve süssük zsírjára, keverjük bele a zöldborsot, levével együtt, öntsük rá a pálinkát, majd addig hagyjuk a tűzön, amíg az alkohol elpárolog.
Tálaláskor citromlével csepegtessük meg.
Főtt vagy pirított puliszkával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)