Zöldborsos marharagu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajba öntjük a paradicsompürét és addig kevergetjük, amíg barnulni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a félfőre szelt hagymát, a kis darabokra vágott húst és fehéredésig sütjük. Ekkor kis lángon, fedő alatt pároljuk tovább, időnként kevés húsalaplét öntsünk alá, de mindig rövid leve legyen. Félfövésben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal és pároljuk készre. A hőfokot emelve süssük zsírjára, keverjük bele a zöldborsot, levével együtt, öntsük rá a pálinkát, majd addig hagyjuk a tűzön, amíg az alkohol elpárolog. Tálaláskor citromlével csepegtessük meg. Főtt vagy pirított puliszkával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||