Zöldborsos marharagu (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl ánizspálinka 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
4 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál napraforgó olaj 902 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajba öntjük a paradicsompürét és addig kevergetjük, amíg barnulni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a félfőre szelt hagymát, a kis darabokra vágott húst és fehéredésig sütjük. Ekkor kis lángon, fedő alatt pároljuk tovább, időnként kevés húsalaplét öntsünk alá, de mindig rövid leve legyen. Félfövésben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal és pároljuk készre. A hőfokot emelve süssük zsírjára, keverjük bele a zöldborsot, levével együtt, öntsük rá a pálinkát, majd addig hagyjuk a tűzön, amíg az alkohol elpárolog.
Tálaláskor citromlével csepegtessük meg.
Főtt vagy pirított puliszkával tálaljuk.